Tidur buas

Salam mommy semua😂 saya ibu kpada baby boy umur 7bulan 23 hari. Alhamdulillah dia mmbsar dgn baik. Dia dah pandai meniarap, menjulur,merangkak dan duduk. Gigi pon dah naik 5 batang dah. Alhamdulillah. Waktu dia tidur, dia suka tidur mengiring dn meniarap. Kalau saya letk dia terlentang msti dia akan mngiring sndri. Tak pon meniarap sndri. Lps tu bergolek ke tmpt lain. Merata la org kata. Persoalan sya,perluka sya tarik dia smula untuk tdur terlentang atau pun biar je dia tidur ikut suka dia?

2 Balas

Baby sy, girl 7 bulan. Sama la anak kita. Tidur buas. Bergolek sana bergolek sini. Tidur mengiring & terlentang. Tidur meniarap jarang². Kalu anak meniarap (jenis tutup muka), sy akan perhatikan dulu, kalu dia pusing sendiri mengiring @ terlentang. Tak perlu kacau dia tidur. Tapi kalu macam lama je meniarap sy akan tarik dia bagi tidur mengiring @ terlentang. Risau sesak nafas je 😅

macam saya bby girl tdo buas maknya terhimpit dkt dinding , biasanya saya biarkan cuma pastikan cadar atau ada benda halang tempat baby bergolek masa tidur , sbb lagi kita betulkan lagi buas dia tidur jadi saya biarkan cuma perhatikan je kadang2.

6mo ago

oky sis trima ksih. nk bgi tdur dlm bby cot tkut dia trjun. tu yg tdur tpi sya tu.. skurg nya. kita tdo tdo ayam haha smbil tdo smbil tgok dia