Bersama suami

Salam mommy semua saya dah 36 week, bila bersama suamj mesti miss v kering jadi saya pakai pelincir, hahaha first tike guna. Boleh ke dia jadi salah satu induce semula jadi eh kalau pelincir campur ngn air mani suami? Maaf tanyaa

6 Balas

Saya pun dah kerap plan utk bersama dgn suami. Sekarang genap 38w takde tanda lagi. Tapi esok siang lepas bersama tu rasa baby mengeras & senak sikit kat ari ari. Cuma tula belum ada tanda lain. Sakit pun tak

biasanya pelincir takde masalah. cuma air mani suami tu yg ada prostaglandin, satu hormone yg induce labour. so kalau takut nak ada tanda2 bersalin awal, minta husband buang luar

tapi rasanya kalau dah hujung2 ni lagi kerap bersama pun takpe kot. lagi bagus kalo takde apa² masalah. takpela sis, da hujung2 ni lepas ni da dalam pantang pulak huuuu

eya ses...brhbngn intim dgn lki blh jdi induce alami tu. blh mransang contrction...

Saya pun pakai pelincir sis. Dah 37 week ni. Faraj cpt kering.

xphm..induce apa tu