Baby kuning da 13 hari

Salam mommy semua.. nak tanye.. baby sy da kuning 13 hari. Bacaan still atas 200.. ade tips tak nk turunkan kuning baby? Sbb da try bg susu 2 jam sekali. Baby pulak jenis asyik tido je. Bile kejut utk susu pun, dia ttap akan lena n susu tak lame. Skrg sy usaha utk bg susu formula S26 utk bg dia kerap kencing n berak. Ape pendapat mommy semua ye? Tolongggg.. risauuu dgn kuning anak ni sbb da prnh kena warded 😭😭

7 Balas

Puan boleh cuba bagi susu stiap 2/3 jam walaupun baby tdo msuk kn sikit2 susu dlm mulut baby at least dia dpt susu kerap..selagi baby ade kuning yg tggi elakkn mkn halia, lada hitam kurgkn mkn bwg2...adr juga petua mndikan baby dgn air suhu biase..bukan air suam..kjut baby tanggal kn baju sarung kaki n tgn supaya dia bgn nangis n kita boleh bg susu time tu