Gerakkan babyyy

Salam mommy. Nk tnya normal tak kalau harini saya asyik rsa baby gegar2 jeee. Tak rsa tendanggg yg mcm selalu. Pdahal hrini sy rehattt jaaa xbyk gerak . Saya 25 wekk #firstmom

5 Balas

normal. sebab ruang dlm rahim awak masih luas utk baby berpusing. kalau 28w keatas tak normal jika gerakan tidak cukup 10x dlm masa 12j. if awak masih risau segera ke klinik swasta utk scan utk lihat condition baby awak. atleast boleh kurangkan rasa risau awak tu. kalau ke hospital takut tak dilayan je.

sya alhamdulillah rsa bby bukan gerak, bby mcm bsilat bkungfu pun ada dlm ni rsa perut tetarik kedepan lucu kadang sya tngok. sya bru 26w0d today.

Saya suka usik usik kat tempat dia gerak tu. Nanti dia akan tendang huhu. Takpon baring mengiring belah kiri, memang akan rasa dia gerak

bawah 28w normal. atas 28w kalau baby tak gerak kena refer doc.

bawah 28w normal. org kata ada hari2 bby tidoq..