Vitamin C boleh makan ketika mengandung??

Salam mommy nk tanya kalau tengah mengandung boleh makan ke vitamin C? Saya sejak Hamil risau nk makan ubat lain selain ubat tambh darah je. 🤭 Thank you#firstbaby

13 Balas

Supplement tambahan ni bagus sebenarnya untuk diambil. Sebab apa? Supaya penyerapan zat dari makanan atau dari ubat menjadi lebih baik. Takdak la nanti ada masalah hb tak naik la.. Masalah itu ini.. Sama juga dengan magnesium, antara mineral terpenting untuk tubuh dan membantu pertumbuhan janin dalam rahim..

Boleh! Penjelasan macam ni bagus sangat https://my.theasianparent.com/vitamin-c-ibu-hamil/

boleh makan saya mkn vitamin c yg klinik bagi dengan dianz vitamin😊

mmg klinik pun akan provide vitamin c utk ibu mengandung 😊

sy ambil vit c shaklee dan dah tnya dgn dr, dr bg je mkn

3y ago

google je awak..mesti ada berapa mg. kalau xsilap vit c shaklee 500mg

Boleh jer...sy ambil vitamin c shaklee....

saye makan vit c dari amway

boleh sis....tambah tenaga dan sihat

makan shaklee punya jugak huhu

Saya mkn vit c yg klinik bagi