beli brg baby

Salam mommy, nak tanya bila boleh start beli brg baby ya? Excited tapi rasa mcm awal lagi due bulan oct sekarang 5 months ? ke dh ptut beli sesikit?

57 Balas

Baru balik beli barang baby. Dh 30w. Lenguh kaki aihhhh 😂. Masa 1st n 2nd time masuk kedai baby, blur. Keluar balik.. Kali ke 3,buat list siap2. Mana yg dh beli terus tick kn. Barulahhh x blur lg 😂😂😂😂

4y ago

Sama la. 30week.. Letih melampau.. Tmbh skg pkpb, kna beratur nk msuk satu2 kedai tu.

Nak start beli sikit2 pn tak apa.. at least tak rasa sgt duit keluar. Bkn tu je, boleh survey harga sekali. Saya hari tu 7 bulan beli sekali harong sampai seribu lebih duit habis. Terasa sakit jgk la..

5 bulan dh start beli mmg nk beli awl xnk last minute wlaupon xsarat lg tp dh terasa penatnya cari barang....beli brg mmg senyap2 xbgtau mak/mentua nnti bnyk pantang larangnya🤣

Saya masa 5bulan dah start beli barang baby sikit2. Nak2 sekarang musim PKPB saya banyak beli dekat shopee daripada beli dikedai baby. Sebab malas nak keluar rumah hehe

Sy due 8/8, dlm 2miggu ni bru start secara bli online. Brg yg smpai pon elok2 dan murah. Suami ajak tgok2 di kedai brgn bby. Bru blik td, rasa nk pengsan letihnya..

4y ago

Tu la. Letih tu mmg letih, nk plak sy suka survey hrga, ni smua kdai nk msuk. 😂

Saya due bulan 10. Haritu dh shopping barang baby. Tinggal sikit2 je utk baby. Barang mummy dia belum lagi. Hehe. Takpe beli sikit2 mana yg mampu

15/10 🤗 dh lengkap semua brg² bby & mommy skli ☺️ trpksa beli baru semua sbb brg² kakak&abg dh bgi kt org ☺️ #thirdbby🤗

InsyaAllah saya pun oct baby, dah beli brg brg dah mcm swaddle barut baby , towel ,beli baju baby sikit2h hehe ... Supaya tak terbeban nanti

Da boleh mula beli sikit lagi2 musim PKP ni..lagipun tak ada la terasa sngt duit keluar bnyk..hrga keperluan baby boleh tahan nilainya 😂

Sya 17 minggu,bulan 6 ni kira nk beli dah..saja nk beli on9 awal sbab lmbt smpai kan..nk prepare awal,takut kot nti bersalin awal.