MATA KIRI MCM TAK SEKATA

Salam mommy nak tanya. Ada tak yg mata anak belah kiri macam tak sekata. Tatau la juling ke apa. Adakah normal ?

MATA KIRI MCM TAK SEKATA
1 Balas

Bb sy macam ni juga 4m. Nampak mcm juling kadang mcm mata kanan tu tak selari. Tapi bila baca, baby bawah 6 bulan mmg juling sikit. Tapi ikut baby lah ada yg boleh control mata cepat, ada yg lambat. Jd sy tunggu je lah. Awl2 risau jugak. Tapi masuk 5 bulan dia dh boleh control otot mata so dah tak juling. Banyakkan gerakkan toys dia kiri kanan bagi dia latih mata dia