Air Ketuban Banyak

Salam mommy gojess.. Hrini sy pegi scan. Doc ckp air ketuban sy byk. Sbnrnye ape punca air ketuban byk & mcm mne nk bg air ketuban tu jd normal?

2 Balas

Boleh baca artikel ni. Air ketuban byk/polyhydrmnios https://my.theasianparent.com/hamil-kembar-air/web-view?utm_source=search&utm_medium=app Kalau x fhm boleh google atau tnya dr yg merawat utk info lebih lnjut. Biasa ibu ada kncing manis ataupun mslh baby tu sendiri yg x berupaya utk telan air ketuban utk kitaran sbb mslh kecacatan anggota penghadaman/otak. Lain2 punca ialah idiopathic yg mana ibu xde mslh n baby lahir normal. Perlu pemerhatian dari pakar masa ke masa

2y ago

Sis air ketuban byk berpunca dari ape? Sbb air ketuban sy bnyk jgk..