Menu satu tahun (berat baby cuma 7.4kg)

Salam mommy. Ada tak menu yg boleh tambahkan berat badan. Saya dah try mcm2 resepi, anak masih refuse untuk makan. Dari biskut craker-cereal-roti-nasi-pasta/spaghetti saya dah try. Semua diluak balik. Biskut jajan even chipsmore/ice cream pun dia tidak mahu. So far yg memang dia nak hanyalah buah tembikai. Sebelum ni ada bagi tempe, dia suka, tpi sekejap ja. Kalau kacang hijau mmg dia tak nak. Saya buntu lah. Susu pun, dia hanya mahu susu badan sahaja. Susu formula mmg tidak mahu. Kalau dari segi lauk, dah try dari masakan berlemak (ayam butter- ayam masak lemak), tomyam, sup, juga tidak mahu. #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

5 Balas

Sama macam anak saya susah nak makan, then saya ubah cara bagi makan dulu baru susu baru dia makan banyak , anak saya pun taknak susu lain selain susu badan cubalah

7mo ago

alhamdulillah. cuma ada masa mmg dia refused untuk makan, dia akan tepis makanan tu, dan akan selak2 baju saya untuk menyusu.