Menu satu tahun (berat baby cuma 7.4kg)

Salam mommy. Ada tak menu yg boleh tambahkan berat badan. Saya dah try mcm2 resepi, anak masih refuse untuk makan. Dari biskut craker-cereal-roti-nasi-pasta/spaghetti saya dah try. Semua diluak balik. Biskut jajan even chipsmore/ice cream pun dia tidak mahu. So far yg memang dia nak hanyalah buah tembikai. Sebelum ni ada bagi tempe, dia suka, tpi sekejap ja. Kalau kacang hijau mmg dia tak nak. Saya buntu lah. Susu pun, dia hanya mahu susu badan sahaja. Susu formula mmg tidak mahu. Kalau dari segi lauk, dah try dari masakan berlemak (ayam butter- ayam masak lemak), tomyam, sup, juga tidak mahu. #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

5 Balas

awak cuba masak letak dlm peti sejuk ke, kot dia nak mcm tuh. mcm saya ,saya masak spagheti carbonara, letak cheese n susu fullcream n then siap letak dlm peti sejuk, dia makan.