hantar anak ke taska/pengasuh

Salam mommies,sy baru hantar anak ke taska, sebelum ni anak sy dijaga oleh mak saya,minggu ni permulaan untuk dia, hari pertama dia xnangis masa hantar, hari kedua dan ketiga dia mula nangis bila hantar pagi2...mommies yg ada experience boleh share x apa perlu sy buat untuk buatkan dia ke taska dengan rela hati..

3 Balas

mungkin ada budak lain buli dia tu dia nangis nak ke situ .. x pon dia tkut ngan org yg jaga dia tu ke .. sya ni pon pengasuh , dri 2013 lagi sya jdi pengasuh .. tpi x pernah sorg pon budak yg sya jaga tkut ngan sya .. asal jer diorg benti hantar , anak2 diorg mesti nangis sbb x dpt jmpa lagi dah .. still smpai skrng bercontact sbb anak2 diorg asyik bercri .. anak2 ni kalau diorg seronok , kita dpt tau .. kalau diorg tkut atau x suka , diorg akan nangis ari2 .. x pon mengamok .. pantau2 yer puan ..

Jangan paksa anak. Cuba cek kenapa dia nangis. Budak kalau nangis meronta² mesti ada sebab. Cek badan dia ke, mulut dia ke. Jangan percaya orang taska sangat. Budak² tak pandai menipu sis, most of them kalau tanak pegi tu mesti ada sebab. Dibuli atau asik kena marah dengan cikgu². Communication penting sis

Betul, cuba cek apa yg menyebabkn ank menangis tu..kwn2 ke, pengasuh ke, atau bnda2 lain mcm tiba2 rsa pelik