Please help !

Salam mommies! Saya ad baby 6bulan full breastfeeding, sekarang ni saya pregnant ank 2nd so susu badan sy perasan makin sikit baby minum pun macam xpuas ...sy ada ajar dia minum susu botol tapi dia mmg xnak dan nangis² bila bagi ... Mommies please help..ad apa² cadangan tak ?

1 Balas

Waalaikumussalam mommy. Saya pun pregnant lagi dalam tempoh menyusukan anak. Cumanya anak dah berusia 10 bulan la. Anak saya memang tak pernah diajar puting botol. Saya biasakan dengan straw cawan baby tu. Cara saya untuk anak terima puting botol - saya dah siapkan susu formula and saya picit nipple sampai keluar setitik dua susu bagi dia nampak warna susu tu. Mula mula taknak jugak tapi ulang lagi sampai nak dia faham ibu dah takda susu tapi ibu dah siapkan adik susu, baru dia mau. Tak lama pun mommy, yang penting mommy cuba cuba je 😊