Makan folic acid

Salam mommies....nak tanya...kalau selepas keguguran...bila kita boleh start ambik folic acid?#ingintahu #naktrydapatbaby #7tahunpenantian#firstbaby

7 Balas

Boleh je ambil puan ☺️ Saya ambil dari bujang membawa ke ttc dan mengandung sampai sekarang. Saya ambil B Complex Shaklee. Masa mengandung tu kena up dose sikit sebab dalam tu tak cukup.

2y ago

kalau selepas keguguran bila boleh start makan folic acid? saya gugur 8 minggu 2hb.2

Dah boleh terus makan. Folic acid takde masa pantang untuk makan. Sebab tu salah satu vitamin jugak untuk sel darah merah jadi boleh terus makan macam biasa

2y ago

alhamdulillah. esok start makan. terima kasih

Boleh je ambik sis.. Sy lepas gugur bulan lepas doc mmg bekalan asid folic utk 3 bulan terus😊

2y ago

baik. terima kasih ya

Masa gugur tu mmg sy mkn ja sbb doc kata boleh ja makan, walaupun tgh period pn boleh

2y ago

terima kasih 🤗

selesai tempoh berpantang dah boleh makan folic acid

2y ago

baik puan. terima kasih

Teruskan ambil

2y ago

baik. 🤗

Boleh.

2y ago

terima kasih