Beli kelengkapan baby

Salam mommies, Boleh tak share beli kat mana baju2, atau kelengkapan baby, Dari baju2 sehingga la ke alatan seperti carseat, stroller, dan sebagainya.. sebenarnya apa benda yang penting perlu ada. Klau boleh suggest kat mana nak beli di musim2 skrg yg kena beli online ni..ada x kedai online yang jual kelengkapan baby yg btl2 lengkap. Saya jenis x pndai beli online . Kena walk ini juga.. memandangkan 1st baby, saya jadi kalut. Saya ada masuk juga Fiffy website, shoppee anakku, tp tula saya jadi kalut . 😅#pleasehelp Mohon bantuan2 para mommies. #1stbaby

3 Balas

sy first baby juga, barang byk beli dkt shopee je. apa yg sy rasa perlu, sy search dan tgk kedai yg byk sale dan review elok lepas tu order. cuma klu baju, ikut size baby dlm perut juga. klu mmg jenis baby kecik, nk beli size newborn / 0-3m boleh la sikit sikit. tp klu rasa baby besar, better ambik 3-6m, 6-12m. pelbagaikan size dan order sikit je utk size yg perlu. setakat ni sy dh beli baju set lengan & seluar panjang + set lengan & baju pendek, rompers, sleepwear, baju eyelet (lubang2) lengan panjang dan pendek. Bedung beli jenis kain muslin, hand towel sbb baby akan ada muntah / lap air liur yg meleleh. Mittens dgn booties sy tk beli byk, ada dlm 3 set je. Topi pun tk beli sgt. Towel baby, set mandian baby, lotion, baby oil, minyak telon, car seat + baby mirror utk letak kt kerusi kereta utk supervise baby kt car seat, baby leaf swing (entah ni suami yg nk sgt beli), baby cot, baby bath tub, wet wipes, pampers size newborn, barut ni sy tk beli byk jgk sbb rasa mcm tk perlu je. stroller sy tk beli lg sbb rasa lambat lg nk guna.