Bersalin Induce

Salam mommies² semua. Nak tanya ada tak mommy² dlm group ni yg bersalin secara induce? Boleh kongsi pengalaman tak. Saya due 9/9 ni, doc x bagi lebih tarikh due sbb sy ada gdm. Kalau x ada tanda² nk bersalin sampai 7hb, 8hb sy kena serah diri utk admit, 9hb induce. Takut plk bila memikirkan, sbb org ckp induce ni lg sakit ? #firstbaby

9 Balas

Sya delivery kata swasta..sebab takut2 kalau kena induce,boleh minta doc suntikan epidural..kat kerajaan takda epidural,sebab suntikan ni mahal,tmpt sya tu 1k lebih harga suntikan..mmg lepas suntik,apa sakit tak rasa apa2 dah,tinggal tgu bukaan cm sampai ke10cm baru epidural tu dikurangkan atau di cabut,masa tu baru rasa sakit.terus doc suruh push..🤗...