Tiada morning sickness normal ke?

Salam mommies. Sy nk bertanya n hrp mommies sudi membantu. Sy harini kalau ikutkan 5 minggu usia kandungan. Nk tnya, sy lgsg xde mual atau muntah. Cuma rasa sakit blkng dan sakit pada payudara. Normal ke xde muntah dan loya ni? Atau kndungan sy masih fasa awal dan gejala ni akan jd kemudian? Jgn la kata sy xbersyukur ye, cuma sekadar pertanyaan adakah ini normal? Terima kasih mommies 🙆🏻‍♀️

4 Balas

Normal mommy,sy pun pregnant dah 6 minggu langsung xda rasa apa2 selera mkn ok,buat kerja mcm biasa juga..yg nie kandungan kedua sy lepas 5 tahun,kandungan pertama pun sama juga xda rasa morning sikcness lngsung..

3w ago

Wahhhhh Allah syg kita. Mgkin ni rezeki kitaa. Sy bkn apa sis. Fes time mom kn, kdg isau knpe kita xmcm org lain hahahahhaa

normal sis..saya juga sama..dah 6w x ada rasa nak mual dan mutah..ank pertama sama juga x ada..ank kedua baru ank mutah dah mual sepajang kehamilan..ni ank ketiga langsung x ada..

3w ago

saya dulu masa mengadung ank pertama pun mcm itu juga sis..🤗

gejala yg sama sis..skt payudara, krem perut, pening tp xde mual... biasanya lps 6/7 minggu br ada loya. tapi lain badan lain pembawaan jgk. ada yg xde mual langsung.

3w ago

jangan risau.. yg penting jaga pemakanan dan acid folic yg doktor bg lepas cek nnt tu. smg Allah mudahkan urusan kehamilan ibu2 spt kita.

Anak first saya dulu saya lagsung xde gejala even mual or muntah sampai beranak.. mmg every single kandungan berbeza gejalanya.. hope sis dipermudahkan

3w ago

Terima kasih awk atas doanya. Moga ALLAH bls kbaikan awk mndoakan sy 💛