1st Trimester Booster Appoiment

Salam mommies. Sy masih lg dlm trimester pertama. Sy baru dpt appoiment booster. Sy risau akan ada effect pd baby sbb alahan sy agak teruk. Mcm mana sy nak postpone ya ? Mommies2 ada yg dh amik booster? Ada apa2 side effect tak?

2 Balas

Boleh postponed. Nanti bila dah lepas first trimester, boleh bagitahu doktor dekat KK yg kita belum ambil booster. Nanti KK boleh set kan appointment. Atau boleh walk in sendiri ke mana2 PPV sebab ibu mengandung tak perlu tunggu appointment dari MySejahtera sebenarnya. Boleh terus walk in je. Saya Alhamdulillah dah settle booster

Trimester pertama kena reject dulu kot. Hanya boleh ambik dari minggu 14.