Buka buku pink

Salam mommies. Sorry kalau soalan ni macam remeh sikit hehe tapi before buka buku pink kena minum air banyak jugak ke untuk scan nanti? Sorry buntu. Baru nak buka next week waktu 10w. Minta pendapat mommies yang dah ada pengalaman buka buku. #advicepls #firstpregnancy

3 Balas

Kalau ikut pengalaman saya masa first checkup ada jumpa doc and doc akan scan. Pundi kencing kene penuh utk senang nampak kantung or janin dlm perut. Checkup seterusnya kene cek air kencing kotor atau tak. So setiap kali checkup kalau boleh minum air banyak or bawak air mineral utk standby.

3y ago

Terima kasih sis! Jawapan sangat membantuu 🥰🥰

Sy buka buku masa 11w. Every scan jgn kencing dulu. Sy scan dkt klinik swasta, bawa je scan tu masa buka buku. Nanti doc & nurse akan refer scan tu utk tgk kantung.

xkira scan ke apa. dtg kk kena cek kencing. jd mmg standby la air berbotol. tp Sy sangkut jugak kencing kotor..