Early scan baby

Salam hi mommies. Siapa pernah experience pengalaman macam saya? First scan, 29/7 haritu saya scan early pregnancy klu ikut tarikh last period sy 6w time scan kantung dlm 5w. Harini 19/8 saya repeat scan d mana sepatutnya saya 8w, tapi scan tadi kantung membesar tp 6w. Saya agak risau sbb dr ckp 50-50😭 sye tkde bleeding. Siapa yg pernah alami mcm saya dan lama lama scan baru nampak baby? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

Early scan baby
17 Balas

Sy haritu 8w tp scan umur 6w lebih. Skrg dh lahir umur dh 6bln lebih sis. Sis scan dkt mana? Swasta/O&G? Dr kata ada heart beat x? Apa sbb Dr kata 50-50?

Try second opinion sis, mcm hritu mbe sy pon dr kata mcm tu siap suruh abortion nsb dia p dr lain mtk pendapat n cek semula.. alhamdulillah slmt semua

2y ago

Yeke sis ... kawan sis pegi check dr lain tu dlm minggu kandungan yg sama atau dia tunggu dulu then bru check?

period x regular ke? kalau x regular, normal lari sikit Dari tarikh last period. insyaALLAH Ada Tu. rehat banyak2, jgn buat kerja sgt k. bedrest je 😘

Bukan dah nnpak embrio ke sis? Tu yg doctor ukur dlam kantung CRL tu janin kan.. InsyaAllah ada tu repeat scan 2w lagi confirm ada baby and heartbeat sdah…

2y ago

CRL tu doc ckp dia tak komfem samada itu janin atau darah beku. Sbb dia kta 8 week shud be dh nampak janin jelas. Ini dia kta tk jelas so dia suruh sye dtg scan lg minggu depan

normal,sye mse taw pregnant g scan dr kata 6 week pdahal bru 5 week ...skrg alhamdulillah dh 28 week 1 day...jaga pmakanan,emosi n fizikal.....

Sama sis sepatutnye Dari date LMP saya skrng 8 weeks tapi 1 minggu Lps gi scan 6 minggu saje .. jgn risau sis 😊🙏

2y ago

Yeke awak . Semoga baby kita baik baik saja dan membesar dengan sihat 🤲🏻❤️ saya kk bg 24 ni hm kalau ikutkan hati malas je nak pegi lagi klu ikutkn nk tunggu 11 weeks bru nk buka buku tp apakan daya kk dh bg tarikh

kalau tarikh lari 1week tu normal. klau lebih saya kurang pasti.