High Risk Pregnancy

Salam mommies semua. Saya nak tanya, selain follow up dengan KK, sy kena follow up dengan pihak hospital atas masalah2 tertentu. Jadi , pihak hospital ada cop pada buku pink saya "HIGH RISK". Saya nak tanya sesiapa mommies yang ada pengalaman disini mcm sy, kalau dah dicop HIGH RISK tu memang ada kemungkinan akan bersalin awal dr tarikh due ke? Due date sy 9/2/2020. Ada ke kemungkinan hujung bulan 1 sy akan bersalin? Bertanya untuk sekadar persiapan awal. Hehe

1 Balas

Selalunya kena bersalin awal ni sebab ada antara masalah yang awak ada tu boleh membahaya kan baby atau ibu . Contoh macam ada darah tinggi , tinggi sangat sampai boleh bahaya kan baby dan ibu so kena bersalin juga walaupun baby pramatang .