Hilang selera makan

Salam mommies semua, sy baru 6 weeks pregnant and normal ke hilang selera makan? Lapar tak, kenyang pun tak. Dah 3 hari saya makan nasi 2 3 suap je pastu tak habis. Tapi tak lapar pun #firstmom

5 Balas

Salam. Masing² ada pengalaman yang berbeza. Kalau saya pun lebih kurang macam sis. Kurang selera makan waktu awal kehamilan. As long sis makan even small portion tapi kerap. Okay je. Yang penting air cukup dan jangan lupa makan folic acid. Kalau belum buka buku boleh beli di farmasi buat sementara

1y ago

Okay. Takpe stop lepas tu nanti dah beberapa jam boleh makan lagi.