GDM, minta pendapat dari mommies semua

Salam mommies semua. Nak minta pendapat, tips pengambilan makanan & kata kata semangat dari semua mommies yg pernah ada pengalaman sangkut GDM. Apa pemakanan yg patut ambil lebih dan apa yg perlu kurangkan. Baru ambil darah pagi tadi and dapat info ptg tadi sangkut GDM, so rasa down sangat sebab takut. Btw family mmg ada sejarah kencing manis. #FirstTimeBeingMom

1 Balas

Kita sama! My family pun ada sejarah and i pun sangkut gdm. Masa pregnant dulu down sangat. Tapi bila fikir balik, takdelah teruk mana pun. Sebenarnya kita just kena jaga makan dan selalu bersenam tu je! Jangan makan manis, jangan makan pedas atau berminyak. Macam diet orang diabetes biasa. Sebijik diet GDM. Saya sampai pernah tak boleh makan nasi putih sebab tu buat naik mencanak! So saya makan nasi perang. Sometimes saya dinner ikan panggang dengan sayur je. Awak cuba lebihkan sayur dan minum air. Husband saya pernah beli buku recipe superfood! Ingredients dia mahal sikit tapi sangat sangat membantu