Termakan lasagna room temperature

Salam mommies. Saya risau sangat skrg sebab saya termakan lasagna yg dah sejuk dalam room temperature. Lasagna beli dkt family mart tu. Dah panaskan tapi saya takda selera jadi saya biarkan dulu dan tertidur, bangun tidur saya terus makan dalam 2-3 suap. Tak panaskan lg sekali. Bahaya ke mommies? Saya risau. Saya google katanya tak elok sebab takut bakteria dah membiak suhu bilik 😭 #8weekspregnant #pleasehelp #firstbaby #firstmom

9 Balas

takde apa pun.. mcm lauk biasa kita masak lpastu letak bawah tudung saji.. nk makan kendian pon xpe.. kcuali awk biarkan mknn tu semalaman..tu lain la..

Asalkan makanan tu tak basi should be okay. If sis rasa macam ada simptom keracunan makanan pergi klinik ya.

2y ago

So far takda alhamdulillah tapi sbb tergerak nak google katanya tak elok, tu yg gelabah 🥲

Kalau sakit perut, jumpa doktor. Kalau tak ada ape, jgn pikir lagi. Lain kali panaskan dulu.

takde ape lah, inshaAllah. ada simptom lain baru pikir lain, ni tkde pape jgn overthinking .

2y ago

Hehe baik tq

tak ada apa lah..asal x basi sudah lah.. jgn fikir bkn².. doa baik²..

2y ago

Hehe baik tq2

kno takut ye,makanan tu terbuka,terbiar ats meja ke,,? klo x de ,x de ape la,

2y ago

Makanan tertutup cuma lebih 2hrs and masa makan tu tak preheat balik. Tu gelabah tu huhu

Lasagna family mart ada exp date

2y ago

Betul sis, sy makan semalam and expired date dia harini 😅 saya risau sbb semalam makan room temperature and dah lebih 2hrs. Google kata tak elok tu yg gelabah tu huhu

xde ape..jangan basi je

Haha