Rasa mual & kepala rasa ringan

Salam mommies. Saya pregnant 8weeks, takde morning sickness yang teruk tapi sekarang dalam fasa mual2 + badan kepala jadi ringan. Kena standby kudap kudapan bila rasa gitu, kalau tak makan badan terus jadi tak sedap and rasa tak larat sangat2. Ada tak sama macam saya? 🥺 Kalau asyik makan, tak ke berat akan naik mendadak? Saya baru first trimester 😅

2 Balas

wsalam. sama la mcm sy. sy 6weeks. xbole perut kosong. kejap2 lapar n haus. klau kosong rasa ulu hati tu lain sngt. smpi rasa nak muntah. sy beli buah n mkn biskut utk hlgkn lapar

2y ago

Betul! Kalau tetiba rasa tak best tu confirm kena makan terus 😅 Stay strong & all the best mummy! Semoga pregnancy kita baik2 je ye 🫶🏻

Masa pregnant anak first dlu sy mcm sis jgk, kena standby makanan. Biasa sy beli biskut oat tu. Makan yg tu buat alas perut sementara tunggu masa makan tgahri atau malam.

2y ago

Baik, saya pun dah beli biskut oat ni. Thanks for your reply ye puan 🫶🏻