SAKIT PERUT MACAM BERANGIN

salam mommies, saya nak tanya .. saya baru nak masuk #7weeks .. kenapa saya rasa macam perut kerap masuk angin, memulas je perut kerap ke tandas nak berak. rasa tak selesa.. dah minum air yg panas2 pun tetap juga tak keluar angin tu .. pastu rasa nak muntah pun ada .. normal ke mommies? #firstbaby #firstpregnancy

2 Balas

Normal. Hormon pregnant akan buat digestion kita slow so perut cepat berangin. Kena kerapkan makan tapi dalam kuantiti sikit. Lebihkan buah buahan kalau rasa nak snacking in between makan berat

2y ago

thank you sis .. 🙏🙏

normal.. hormon dan pembesaran kandungan. mkn kerap dgn kuantiti sedikit. minum air perlahan2 ok

2y ago

thank u sis 🙏🙏