Badan berbau masa pregnant

Salam mommies. Saya nak tanya, normal ke kalau pregnant mommy badan jadi berbau dan cepat berpeluh, walaupun dah mandi , dah pakai macam2.. 😣😣Ni my 3rd prgnancy, sebelum ni tak pernah macam ni. Nanti bau badan tu akan hilang lepas bersalin tak? Atau dia kekal?😥Saya rasa sangat tak selesa yaa bila suami nak dekat...

11 Balas

Wsalam. Kena tngok la dlu pnca. Sis ubah pmakanan dlu. Slalu tukar baju. Mandi tu ckup la sekadarnya nanti kulit sis tmbh kering tmbh xslesa sis nanti. Dn kalau rasa lain mcm bau, sis p klinik jmpa doc. Ambik darah untk pstikan sis ok..kalau ok jg, mksdnya hormon sj la tu

normal.. hormon masa pregnant. kadang sy sendiri tak tahan bau peluh sendiri😵‍💫 sebelum pregnant susah nak ada bau walaupun kuat peluh. lepas pregnant nt akan hilang bau nya.. no worries. tapi biasa masa mandi mmg sy sental badan bagi puas hati

saya perasan start 3rd trimester baru kurang sikit bau badan. masa 1st & especially 2nd trimester, ya allah hmm saya pon stress dgn bau badan sendiri. esp kat bahagian bawah tu. asyik berpeluh. kena rajin tukar panties/panty liner.

Saya pun mcm ni baru je mandi tp berpeluh sangat dan badan bau sebab peluh.. Dalam sehari 3x tukar baju .. Blm lg klu dpt buat kerja .. Ketiak dan leher saya pun skrg hitam malu jg dengan suami aduiii

Saya rase normal.. sebab husband sy pun ade cakap sy bau mcm susu masam🤭 sy pun pelik pdhal bru 2 jam lps mandi. And breast sy tak pernah keluar susu setakat ni.

normal sis .. sya ni celah ketiak , sekitar batang leher hitam mcm tak gosok time mandi🤭 tp doc kta tu semua hormon time pregnant

normal sis..saya pon macam ni...peluh bertambah..cepat panas...badan jd cepat bau dr sblom preg....

normal.. perubahan hormon semasa hamil

Normal, hormones changes.

normal sis