Meneran ketika buang najis

Salam mommies… saya first mom dan dah 19 week.. skdar ingin bertanya.. saya alami sembelit skrg nie.. dan tadi time mmbuang saya meneran sbb sakit sangat xnak kluar najis tu… bahaya kan bby ke?😭😭… ada yg tahu tak mcm mna nak elakn sembelit… terima kasih untuk yg mmblas pertanyaan saya…

1 Balas

Klau smbelit dptkn rawatan dr sbb lme2 jd buasir lg teruk n pedih. Bnykkn makanan tggi serat & mnum air bnyk utk elakkan. Sbb kita mkn ubt iron mmg itu side effectnya.