Gerakan baby

Hi salam mommies, saya dh nk masuk 31 week tp gerakan bby saya kdg takde atau tak jelas waktu siang tp bila malam ada dia gerak itupun kdg ada masa dia aktif , saya kdg risau bila rasa perut mcm senyap je tkde gerakan, kalau ada gerakan pun jarang dan halus

1 Balas

baby dah sempit dan banyak tidur. saya perasan kadang2 dia boleh tidur sampai sejam lebih. mula2 haritu panic juga kalau dia lama tak gerak sampai saya goyang2 perut, rasa nak pergi scan kat klinik. sekarang dah nak masuk 32 weeks, saya dah faham pattern dia. ada masa dia gerak sikit, ada masa tidur, ada masa dia gerak kuat sampai saya nak terkencing. haha