NT SCAN DAN DETAIL SCAN

Salam mommies, pls respon. Kalau dah buat NT Scan, normal. Then detail scam detect neural baby lebih sikit jd 6.2mm even normal dia 6 mm je, baby mmg ada masalah ke atau mcm mana? doktor sy tl membantu. asyk suruh buat NITC which is kena byr rm800 hanya utk screening bkn utk pemulihan.

1 Balas

rasa sis maksudkan NIPT/NICC....berapa bacaan nt scan ye? kalau ade duit lebih, better buat... sebab bile ade abnormal... doctor x bole nak diagnos berdasarkan scan semata..kene buat test...result dari test baru bole determine ape next action...sama ade bole pulih atau sebaliknye atau kene buat test lain

9mo ago

ya betul. NT scan normal, masuk ke detail scan dia lebih 0.2mm dri normal. NT dia 2mm je. saya bkn tknk buat tapi doktor ckp tu cuma screening if betul ada, diorg akan buat proses ambil air ketuban pulak. and nothing's change pun. baik i percaya dgn takdir Allah je.