Pump susu

Salam mommies. Nk tanya, seawal weeks/hari keberapa boleh start pump susu after deliver baby ye? Utk notes diri sndiri 😬

3 Balas

waalaikumsalam. dalam pantang kalau takda keperluan untuk pump just direct feeding sahaja supaya tak stress tengok hasil pump sikit. melainkan anak tiada di sisi contoh anak duduk kat nicu yg tu memang kena pump untuk rangsang breast. belajar cara lekapan yang betul, tanda anak cukup susu. ☺

w'salam. Hari ke-3 dah boleh pump.

Seawal mungkin