Area Nipple Kering

Salam mommies. Nk tanya mommies ada tak yg area nipples jadi gatal sbb kering? Nampak menggelupas tu sikit2. Mommies buat cmne ye? Boleh sapu apa2 tak ye. Bila pakai bra jadi tak selesa sgt ? help mommies ? #11weeks

10 Balas

Sama..sy pun mcm tu..gatal yg amat dgn sakit lg😅😅 skrg ne kat nipple tu ada luka ckit..hihihi

klu saya gatai gatai di badan saya sapu argan oil ja, sapu sapu sampai rasa dh okay

Saya sapu virgin coconut oil.. Skarang dah takda gatal and kering

Cuba try aloe vera atau vaseline gel for lips yang pink tu.

sis cuba sapu vasaline..sy sapu gak..ok je..😊

Samaaa. Kdg2 sapu lotion, tapi still gatal jugak

beli nipple cream . Insha Allah ok nnti

sapu bio oil or minyak xaitun

Sapu vaselline sis.kdg sy sapu y krim strech mark kag situ..Dia rasa brangin2..best skit..sjuk je.Nanti mndi..try bersihkn area nipple.Ad kerak2 y dah kering..

Beli cream untuk puting payudara di farmasi ada jual.. Yang organik dan selamat untuk bayi.