Guna bantal ke tak masa letak ank dibuaisn

Salam mommies nk tanya. Lepas menyusu anak,letak anak dalam buaiane .perlu tak ye letak bantal?buaian tu ada tilam untuk buaian,tp kdg kalau lepas menyusu,sendawa ke tak susu ttp keluar..tu yang saya pakai bantal yg anti flat tu tp pada masa yg sama rasa was²..tiap kali letak mmng kerap tgok ....kadang terlena,mengejut bangun tengok anak...anak sejak² masuk bulan baru ni ..tidur letak bawah sekejap je jaga,macam² cara ikut..tak menjadi..nk lena kt lengan sahaja ...kdg tu dah tghari tak sempat lagi nak mandi,membuang apatah lagi..sampai sembelit ibunya..bila menyusu sambil baring,dia menghisap tak henti2 sampai dia terjeluak..kita pun risau kita pun ikut terlena kalau baring,Sebb Bdn kita masih lagi penat..anak saya nk masuk 2 bulan

1 Balas

bby bwh 1tahun bahaya pkai bantal. risiko sudden death sgt tinggi bila pkai bantal.

1y ago

lepas menyusu perlu tdur terlentang ke mengiring?di hello papa mama kata nk krg SIDS tidur terlentang slpas menyusu,ada pula lepas menyusu perlu mengiring sbb xnk bg tersedak..yg mana satu ye..