Bantal bayi

Nak tanya, mommies tidurkan baby newborn letak bantal tak kt kepala baby or tak letak bantal biar je dia tidur terlentang tanpa bantal? #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

14 Balas

sy pakaikan jugak bantal yg lubang kat tgh tu. salah satu sbb risau dia tsedak bila tidur takde bantal sbb dulu dia susah sendawa. bila masuk 3 bulan baru sy ajar tido tak berbantal. cantik je bulat kepala dia ☺️

kalau ikutkan tak payah pun takpa sbb takut sindrom flat head tapi kalau nak bole bagi dia pakai bantal berlubang tengah tuh ,yg tuh khas utk baby n okay je pakai.

dr newborn sy pakaikan bantal yg berlubang tu utk elak flat head.. kepala anak dlu ada flat wktu newborn. now da 5 month ok suda kepala.. tda flat lg. skg 5 months tak pakai sda bantal..

x perlu bantal sis😂👌biar dia tidur je atas bed dia or tilam dia. hmmmm mcm saya.. baby tidur dengan saya jadinya dia atas tilam dia tidak berbantal...

Anak sy smpai da 5 tahun tidur tanpa bantal.. tp memang elok tanpa bantal sb postur badan dia cantik je nanti..

Ikutkan tak perlu bantal. Sebab takut tak sedar bayi boleh lemas kalau ada bantal bila tidur especially malam

kadang saya pakaikan bantal, kadang tak. kalau berbantal tu, saya guna bantal yang ada lekuk kat tengah tu

Newborn ni tak perlu bantal. Risiko SIDS dan nak bg tumbesaran bayi elok.

tak pakai kan bntl pon awak. sy tidokan baby atas tilam je.

Sebenarnya x perlu letak bantal dr newborn hingga 2 tahun.