Xada Letrik, Susu Deep Freezer Cair Sekejap

Salam mommies, nak tnya, kalau susu yg kita letak dalam deep freezer cair sekejap & then beku balik (sebab bekalan letrik terputus), status susu tu macamana ya? masih boleh dsimpan atau mcamna? Terima kasihh

2 Balas

Kalau susu cair 30% ataunkurang, masih boleh dibekukan semula. Tetapi kalau susu cair lebib 30% atau cair sepenuhnya, tahan 24 jam. Harap dapat membantu puan. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

Sis masuk group bfmembers dkt fb...ctu byk ilmu utk penyimpanan susu...n lain2 ilmu jgk psl bf

4y ago

Waa. Baru tau ada fb ni.. Thanks sis