Acid Folic

Salam mommies. Nak tanya, bila masa terbaik untuk makan acid folic? Siang atau malam? Sekarang amalkan makan sebelum tidur. Thank you mommies

5 Balas

depend rasanya. kalau tak preggy lg dan takde alahan boleh makan waktu pagi. mcm saya alahan teruk juga 1st trimister ni jd makan after lunch sbb masa tu je mual okay, boleh minum air bagai. kalau tak, hirup air masak skit terus muntah. Malam pun saya tak makan sgt sbb skit2 wekkk. kat rumah penuh dgn bau, bau pampers anak skit terus rasa mual. saya rasa okay bila tgh hari je 🤣

Seeloknya pagi masa perut kosong sebelum sarapan. Tu mana terbaik untuk penyerapan

Makan waktu pagi perut kosong. Sebelum sarapan kene makan dulu.

Makan pagi sis, sebelom sarapan

saya minum sebelum tido 😬