GENDER SCAN

Salam mommies, nak tanya berapa weeks sesuai utk scan gender ya?

5 Balas

sy scan 18w tp baby mogok lapar. merajuk plk🤣🤣🤣. sllunye sblm dtg scan mmg makan mlm dlu. tpi time nk tgk gender tu xsmpt makn. lpr jgn ckpla kan. lpstu baby kepit kaki and xnk gerak lgsgs. dr ketuk2 pun baby buat dunno je. biase kalau scan dy aktif . tpi time tu xaktif🤣🤣🤣. mrjuk kot sbb ibu dy xmkn lg time nk g scan..dr ckp 20w ke atas check lg utk tgk gender. andd kene mkn eskrem la biar dye lembut hti skit🤣

2y ago

cubela try tp sblm prgi tu try makan aiskrim dlu. 😆😆. kalau boy org ckp sng nk nmpk. kalau girl dy suke kepit kaki. gudluck sis🤣🤣

saya scan 18w 5d tapi baby tak kasi tengok 😅maknya excited lak nak tau tapi tu laa baby asyik nyorok je 😩malu agaknya 😞 asyik berpusing pastu bagi maknya tengok dia dari sudut tepi je 😩😩 acane nak pujuk baby eh

Sy hrtu 18weeks secara tk sengaja scan sebb ada spotting drh.. doc trus ckp gender ank.. ank plak tunjuk tk sorok dah.. dia depend pd bby jg rsenya sorok taw tidk.. skrg dh nak msk 22weeks..

nak comfirm 20week dah nampak sangat. saya dulu 14week dah nmpk gender girl. keluar pun mmg girl.

20w doc cakap dah boleh