Baby Kuning

Salam mommies. Nak tanya, anak saya baru 7 hari dan ada demam kuning. Bacaan tinggi juga dkt KK td dlm 214. Ada apa2 cadangan lg tak mcm mana nak turunkan bacaan kuning anak lg. Nak bg susu badan tp susu badan pn kurang, tak banyak kalau pam dpt la dlm 1oz je. Dh minum air sengkuang cina, dah mandikan air herba kuning cina tu. Dah try mcm2, tp still tinggi juga. Rasa sedih bila dr kata anak tk sihat, ada kuning mcm ni, berat pn tk naik bnyk. Kita yg nk berpantang ni jd emosi, rasa nak nangis je bila anak tak sihat, rasa nak salahkan diri sendiri sbb anak tk sihat. Dh buntu nk buat apa lg, org sekeliling asyik suruh bg susu badan tp susu pn tkda sgt mcm mna, dh pedih2 nipples bila paksa pam lama2 nk dptkan susu. Stress bila fikir, jd penat badan. Tp kena kuat utk anak. #firsttimemama

1 Balas

tak dpt bg susu badan , susu fm pon blh 😊 kite pon tak mintak susu tak bnyk , dh Allah takdirkan mcm tu ,kite redha je tak pyh dgr ckp org. sis kena kerapkan bg baby minum susu supaya die slalu berak, klau boleh elakkan bg minum / mkn selain susu. tak elok untuk baby. insyaAllah lama2 hilang kuning tu, sbb sy pon hari ke 20 cm tu bru kuning d paras normal. kalai baby tdo , slalu kjutkan untk minum susu, 2jam/3jam skali.