hb

Salam mommies, contohlah kalau hb rendah 10 gdl sehingga bersalin. Apa akan jadi ya?

4 Balas

Doktor kata nanti kita x cukup darah masa bersalin.. sebab bersalin nanti banyak darah keluar.. Doktor pesan banyakkan makan sayur dan buah.. Ubat obimin pun kena tambah 1 dos lagi.. 1 pagi 1 malam utk naikkan hb.. 😁✌️

You will lose a lot of blood. Bukan sikit2... tp smpai 2-3litre.. Ambik supplement.. Iberet or obimin.. or maltfore.. Mana yg ssuai dgn bdan awk..

4y ago

Yes, mksud sya zincofer, iberet, obimin and maltfore... mkn ja apa yg Dr bg

Buahan kering ni boleh naikkan hb . Insyaallah . Sy dulu hb low sejak amalkan ni hb naik mendadak . Susu bdn pun banyak .

4y ago

Hai sis . Digalakkan 4 bulan keatas . Sgt bagus tau untuk ibu yg ada hb low dan untuk menyusu anak . Susu meriah . Sis ws sy ya sy terangkan lebih detail. http://www.wassap.my/601133327912

Nurse kat kk Cucuk bontot tak untuk naikkan hb??

4y ago

Saya makan ubat 😂