Baby kuning

Salam mommies! Boleh tak share tips untuk hilang kan kuning . Baby saya baru lahir 7 hari kuning makin hari makin tinggi . Tadi pergi check 238 sikit . Esok kalau naik lagi memang admit ward la . Dah mcm mcm saya buat mandi kucai mandi air cap badak susu badan saya drop sikit tapi saya cover dengan susu fomular . Kuning masih sama makin naik bukan makin turun . Kot la ada yg nk share lagi tips lain yg mungkin saya boleh ikhtiar untuk baby saya .

1 Balas

mcm sy dlu anak lahir prem .dan prolog jaundice..sy makan anggur hitam.. lepas sy dh makan anggur hitam kerap susukan baby.. alhamdulillah cpt turun kuning baby.. sy pun ms tu dh cuba mcm2 sm mcm puan buat .pastu ada yg bg tips suh try makan anggur hitam..jd sy try..tgk alhamdulillah ok n berjaya turunkan kuning anak.... anggur ni puan yg makan tw..lepas tu kerap susukan bby dgn susu bdn lepas makan anggur.....puan pun kena bykkn minum air kosong juga lepas nyusukan bby..dan jgn stress nnti susu drop.. kena slalu cium bby tuk ransang hormon oksitosin..kalau ada ig nnti puan try follow ig pakar lactating nadmasrom dan juga noorfazila_bt_abdul_rahman mana tw lepas bc smua tips yg ada pakar lactating share dpt mmbntu puan serta bg puan smgt tuk susukan bby bila tw teknik yg btul..mg ank cpt sembuh dr kuning dan dpmudahkan segalanya amiin