Due (9/3/2023) harini tiada tanda

Salam mommies . Ada tak yang dah due (khamis) tapi masih belum ada tanda ? Cuma check up bukaan je 1.5cm hari isnin . Apa nak buat nak bagi laluan buka ? Ghisau la mommies sbb harini due tapi tak ada tanda nak beranak pun . #firsttimemom #firstbaby

11 Balas

anak sulung mmg lambat bukaan nya.. ada stu ikhtiar, boleh buat air selusuh . bukan jenis yg cmpur herba sana sni tu. ni air kosong shaja , lps tu baca doa selusuh(ada kt google) tiup kt air kosong. then minum. mnx spya dibukakan jalan dn dprmudhkan bersalin. mungkin boleh try in shaa allah. salah stu ikhtiar yg xbawak apa apa kemudaratan

sya masa anak pertama pn cam tu bukaaan lambat sanggat, tapi sya bawa berjalan dalam rumah dan buat jalan itik alhamdulillah xlama lepastu vek balik bukaan 5 cm trus masuk lb, moga Allah permudahkan segala urusan bersalin sis 🤲🌼

1y ago

Saya dari sabtu lepas 1cm , cek hari isnin 1.5cm . Hari selasa berjalan satu mall ikea dan mytown . Rabu duduk rumah . Tapi x de turun tanda atau rasa contraction kerap . Sekarang tak tahu la berapa cm . Baby aktif malam je masa nak tidur . Tak de rasa tanda tanda nak beranak 🥺 terima kasih atas doanya 🫶🏻

sama la sis...sy pon patut hari ni due dah 9/03..tp xda tnda nak bersalin.td p kk jmpa doc scan baby ja..n doc bg masa 6 hari lg ..kalau baby x nak kuar jg kena induce...hrap baby nak keluar dlm masa terdekat ni...

saya pun due hari nie 9/3 tapi tk ada tanda sakit pn sikit2 je mungkin 1st baby semua mcm nie kot, doc dh bg tarikh serah diri 15/3 harap baby nk kluar awal la tak nak induce baca pn dah seram

samalah sis, tpi sy due 17/3. dah xlarat nk bawa perut ni beratt dah rase. baby msi selesa dlm perut 🥹 harap bersalin sblum due 🤲🏻

Banyakkan jalannn. Sy haritu jalan kt mall je, balik tu bukaan dh 5cm. Tunggu labour room 2jam, then bukaan 10cm terus bersalin

hai sis..nak tanya..baby lahir berapa hari bulan? over due berapa hari?? saya juga tengah menunggu masa bila baby nak keluar..

1y ago

Hi . Baby overdue 3 hari . Bersalin 12/3/2023 Alhamdulillah ☺️

due 16/3 ni, ni dh 39w.. xde tanda2 lg ni.. hari2 cakap dgn baby suh kua..nk bejalan kaki cepat krem..aduhh

due date kita sama, sy pergi pac pagi tadi.. bukaan takde, contraction takde.. semoga dipermudahkan urusan kita🤲🏻🥺

1y ago

Oh kalau dah due, and still takde rasa apa apa boleh terus ke PAC ye puan ? Dan mereka akan nasihatkan kita utk next apa perlu buat ke ? Atau cemana ye?

Saya pun due harini 9.3 masih takde tanda tanda. Esok baru kk nak scan. Harap malam ni baby dh keluarlahhh