Nb sembelit

Salam mommies. Ada cadangan tak susu apa yg bagus utk nb sembelit? Anak sy fully fm, tp 2-3 hari baru berak itupun sembelit. Dah cuba friso comfort, enfalac gentlease, similac tc, similac lactose free, morigana dan s26 gold semua ni tak jadi apa 😭 frisolac awal2 berak cantik kemudian sembelit lepas tu terus tak berak sampai 2 hari. Buntu dah saya ni nak minum susu apa 🥹

5 Balas

baby umur berapa hari/bln? maybe bkn sbb susu tak sesuai tu. maybe usus dia belum matang n xpandai teran. najis dia ketul2 ke sis? sis kena selalu urut2 kaki baby, mcm kayuh basikal tu n salu buat urutan iloveu. anak sy masa kuning haritu sy bg baby susu fm anmum xsembelit. tp sy cairkan bancuhan. xikut sgt arahan tepi kotak dia tu.