BIUS FULL / HALF KETIKA DNC

Salam mommies. 2 minggu lepas saya disahkan missed niscarriage (kandungan tak menjadi). Hari ni repeat scan and kantung masih tak keluar sendiri. Tiada bleeding dan sakit perut juga. Doktor tanya, nak tunggu lagi 2 minggu tak? Tapi saya decide untuk teruskan proses dnc sebab tak sanggup nak tgu lama lagi. Plus dah mmg konfirm, kandungan tak menjadi 🥹 Btw, nak tanya. Apa beza bius separuh & full semasa dnc? Ada mommies yang blh share pengalaman tak? Tadi saya tanya doktor, dorang suggest utk saya bius half saja. 😁 Tq mommies ♥️ Doakan urusan saya dipermudahkan ye. Aamiin ♥️ #dnc

13 Balas

Bius separuh tu lepas kena dnc kena baring 6jam utk elak bius naik kepala.. Kalau kdaan dah ok boleh bangun.. Tpi sy haritu lepas 6jam kepala jadi sakit.. Tulang dn otot bdn semua jadi sakit.. Sebab sy paksa bangun sblm 6jam.. Kena marah dgn nurse.. Sy paksa bangun sbb teringat anak kt rumah ingatkan boleh balik trus lepas dnc.. Tgok2 4 hari jg sy d wad kerana effect selepas dnc bius separuh badan.. Byk faktor jg sbbkan bcaan vital sy x ok.. Klu esok pagi nk dnc.. Mlm sblm tu kena puasa.. Bsok paginya tu pn xleh makan apa2.. Kena puasa jg.. Smpai slesai dnc n smbung lg 6 jam baring pn xleh mnum n makan apa2.. Bgantung ngan drip je

5mo ago

Ni pengalaman dnc bius separuh badan.. dkt 2 mggu jg merasa sakit kpla teruk lpas dnc bius separuh badan.. Ikut badan kot.. Mgkn sy x sesuai dgn bius tu