BIUS FULL / HALF KETIKA DNC

Salam mommies. 2 minggu lepas saya disahkan missed niscarriage (kandungan tak menjadi). Hari ni repeat scan and kantung masih tak keluar sendiri. Tiada bleeding dan sakit perut juga. Doktor tanya, nak tunggu lagi 2 minggu tak? Tapi saya decide untuk teruskan proses dnc sebab tak sanggup nak tgu lama lagi. Plus dah mmg konfirm, kandungan tak menjadi 🥹 Btw, nak tanya. Apa beza bius separuh & full semasa dnc? Ada mommies yang blh share pengalaman tak? Tadi saya tanya doktor, dorang suggest utk saya bius half saja. 😁 Tq mommies ♥️ Doakan urusan saya dipermudahkan ye. Aamiin ♥️ #dnc

13 Balas

mcm sy hritu gugur..mula2 mmg pk utk D&C trus ..siap dpt trikh dh..tp pk byk kli..d&c tu agak sakit..sy pilih utk tggu kntung tu jtuh sndri..alhamdulillah..xsakit cuma cemas wktu kntung tu jtuh..kluar darah byk sgt..then g PAC..dktor scan2..diorang bt vacuum aspiration..sakit ckit..tp kna kuatkn smngat..hosp bg ubt thn sakit je..ni pngalaman la..sakit kntung tu nk kluar mcm period la..sakit pinggang smua

6mo ago

nak tgu tu makan masa..huhu..skrg saya da bleeding..tp sikit je..tkpe la..saya nak cpt sihat tu je..selagi ada dlm rahim ni, mental pula rasa..huhu..doakan ye semuanya selamat dan dipermudahkan ☺️