BIUS FULL / HALF KETIKA DNC

Salam mommies. 2 minggu lepas saya disahkan missed niscarriage (kandungan tak menjadi). Hari ni repeat scan and kantung masih tak keluar sendiri. Tiada bleeding dan sakit perut juga. Doktor tanya, nak tunggu lagi 2 minggu tak? Tapi saya decide untuk teruskan proses dnc sebab tak sanggup nak tgu lama lagi. Plus dah mmg konfirm, kandungan tak menjadi 🥹 Btw, nak tanya. Apa beza bius separuh & full semasa dnc? Ada mommies yang blh share pengalaman tak? Tadi saya tanya doktor, dorang suggest utk saya bius half saja. 😁 Tq mommies ♥️ Doakan urusan saya dipermudahkan ye. Aamiin ♥️ #dnc

13 Balas

saya D&C full bius. prosedur dalam 30 minit je. Okay je takde side effect apa2, kandungan 9 weeks masa tu.. selepas sedar dari ubat bius, rehat tido sekejap, balik tu rasa macam biasa alhamdulillah. Tp Dr bekalkan ubat tahan sakit in case kita rasa sakit kat rumah. Saya buat di hosp private.

5mo ago

Kalau check up kt klinik kerajaan.. Tp buat dnc kt klinik swasta boleh jg ke sis..