Anak 10 bulan tunjuk tantrum?

Salam mak2 sekalian. Nak tanya normal ke anak yg umur nak masuk 11 bulan ni tunjuk kemarahan diorng? Contoh anak di tengah geram / marah pastu dia nangis jerit2 sambil keraskan badan, tarik2 jari tangan dia sendiri. Normal ke perbuatan ni? Tak terlalu awal ke anak nak tunjuk kemarahan diorng smpai buat mcm tu? Risau pula. #firs1stimemom

2 Balas

bg sye, tantrum tu klu anak mragam teruk/nanges2 marah2 smpai bguling2.. x tw la klu pendapat sye tu salah.. ape yg tt ckp tu bg sye bkn tantrum cuma baby da pndai marah..

4d ago

Kiranya normal la ye ? Sbab dia time marah je mcm tu klau lepas peluk dukung dia ok dah

Tantrum bukan pada usia bayi bawah 1 tahun.

4d ago

anak ni pengikut@peniru yg handal. benda kita tk perasan kita buat pun dia tiru.. nk anak behave kena jaga respond tindak balas kita pada sesuatu..