pergerakan baby

Salam.. Macam mana pergerakan baby enam bulan.. Macam saya, saya dah rasa baby gerak.. Tp harini cam kurang sikit.. Risaunye.. Dah scan n takde ape doc kata... Hati risau

1 Balas

Macam sy klo rasa baby kurang gerak, sy akan makan ringan².. baru rasa baby kick balik. sembang dengan baby letak tangan atas perut. Sebab kadang² baby kick slow kite xsedar pon. Ade tanda kat buku kan, kena cukup 10 kick per day. Dlm tempoh 12h, klo xckup baby kick refer hospital terus.

5y ago

Biasa 7 bulan start tanda dlm buku klo xsilap. Tapi mcm nurse KK sy, klo baby kick da start awal, kite boleh buat chart sendiri. Senang kite nak monitor. download apps ke tanda. Tempoh 12h tu ikut standard procedure sis.