nk tnye

Salam maaf ye ibu2 sume...Just nk tnye...Perut kalo 1 bulan mmg xnmpk lg ye...And bape bulan baru nmpk ye..Sebb sy xde alahan ape2....Morning sickness pun xde...N bercak darah pun xde...Just mengantuk n cepat letih tu je..Pinggang aser sakit Sikit2...

29 Balas

Sy 2 bulan dah nmpk sikit perut tu... alahan sgt tu xde cuma kerap pening, letih, kurang selera if cepat lapar dan cepat kenyang now dah 5 bulan mmg besar dah perut sy nie.. tp sy sentiasa sakit punggung dan kaki . breast pon dah kuar urat2 sgt sensitive. kata bidan sy ank sy gemuk huhu

5y ago

Wow bestnye...Sy xde alahan ape2 pun..Kecuali mengantuk,cepat letih n lenguh2 kat punggung

Sama lah ye sy pun mcm tu..dh nk msuk 4weeks tp takde lalahan ape2..cm pinggul senguh2 sikit je n cpt mngntuk mlm pulak kdng susah tdr..perut pun biasa sj..nk pg scan mcm awal sgt kot..nk tunggu 8weeks bru pg scan..tp ttp jg keshtn ye..sis

5y ago

Ye lah sis..tp time googling ada lh terbaca mcm ni..kt janji tk ada pendarahn or sakit kram yg berlebih...scan baby kena bt time 10weeks so blh lah nmpk kntong dgn bakal baby sekali..mcm lh

Lom kot mommy, perut saya pun xnmpk. Org ckp klu anak 1st mmg xnmpk perut, dh 5bln keatas baru nmpk kot, lagi2 plk saya jenis badan besar hehe.. Semoga kita semua dipermudahkan sampai waktu melahirkan nanti aamiin

5y ago

Yeke.. Saya ank first jgk.. Tp perut da nmpk sejak 2bulan lebih

Selalunya klu sis ni jeni bdn besar mmg x npk.. klu kuyuss kering nampak tu.. tpi klu standard ada perubahan jg tu tpi tdk ketara.. macm sya la.. usia kamdungan 8bulan bru tau.. sbb smua tnda xda

Saya nie jenis berbadan besar, usia kandungan 4 bulan baru nampak sis tue pn tak ketara sgt. Sekarang usia kandungan saya 5 bulan lebih baru nampak. Sabar eh akan nampak baby bump tue nnti 😘😍

5y ago

Faham sis. Asalkan baby sihat dan enjoy moment nie taw 😘

1 bulan memang x nampak apapun lagi sis hehe.. tunggu dalam 5 bulan dan ke atas.. apalagi kalau anak sulung, memang lambat nak nampak baby bump tu, kadang 7-8 bulan baru start nampak 😊

1 bulan perut memang takkan nampak sis . 5 bulan ke atas baru nampak . Tengok org jugak kadang 4 bulan da nampak . Sis takperlu risau pasal tu janji sis dgn baby sihat

Saya yg kurus cikeding ni perut dah 24weeks pun orang tanya mana perut. Saya diam je😅 yg penting saya tahu anak dalam kandungan sihat selalu 🥰

Alhamdulillah sy dah 26week perut bru nmpak itu pun rmai ckp kecik sbb dah 6bulan..alahan mmg tak ad..think positive je..bnyakkn rehat ya mummy..

Sy dah dua bulan pon lom muntah2 dan mabuk teruk.. tgk atas badan tuan jugak.. bby menempel masa 8week.. masatu akan setat mual2 dan muntah