ubat kalsium

Salam kepada ibu2. Saya ni seorg yg cukup sush nk mnum pelbgai jens susu..liat sgt2. Dgr kata bila x ckup calcium , efek pd kita lepas bersalin dan prtumbhan tulang ank ..mslh skrg sy pergi beli vit calcium tnpa tny pd nurse..xpe ke??

1 Balas

Hi Puan. Kalau susah minum susu waktu mengandung memang doktor akan saran kan ambil supplement kalsium. Dulu saya pon macam tu. Alhamdulillah sempurna anak yang lahir bila amalkan makan supplement kalsium sepanjang waktu hamil :)