37 week Ceazer sebab baby besar, ibu gdm on diet

Salam ibu2x siapa ada pengalaman mcm saya.. Anak first doc decide utk ceazer sebab baby dah 3.8kg masa 36 week.. Next week sy kena serah diri utk ceazer... Tolong bg Kata2x semangat dan share peengalaman kalau sudi.. Doakan saya dan baby yea.. Semoga dipermudahkan dan selamat semuanya.. Aminn#ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

Masya Allah semangat berat anak. Elakkan stress, terus jaga diri jaga sihat, makan minum mcm biasa, serah bulat2 pd Allah ye. Sy IOL 37W juga , tp IOL failed, kena emergency czer... Dengar nurse bisik2 ckp baby punya denyut jantung lemah, saya dah redho jika kena czer. Dah mengucap jika ditakdirkan mati, trust dgn team doktor, tawakkal. Tak bgtau suami di LR sbb tak nak dia panik. Bila doc terangkan sy kena emergency czer, suami dah tahan air mata, saya yg bg kata semangat kt suami, trust team doktor dan kita doa tawakkal. 🤲 Memang betul emergency czer. Siap ckp dgn team doktor, buat lah yg terbaik.. lepas bedah siap buat 👍kat OR dan ckp terima kasih. 🥰 Masya Allah..