Baby bump 7w

Salam ibu²,tinggi sy 162,berat sy pulak 82..kategori berisi.ikutkan skarang nk masuk 8 weeks,ada x sape² yg pernah ada pengalaman baby bump da nampak utk kandungan 8 weeks..sbb sy x tau nk tgok cm mana baby bump kt diri sy ni.

6 Balas

Sy 9w (berat 63 tinggi 150) smpai skrg confuse sy ada baby bump ke boncit 😂😂😂 sbb sblm kahwin mmg perut boncit bila makan. Dah kahwin dulu tak preg pun boncit. Skrg preg boncit jugak. Cuma silang kaki time baring tuh rasa susah sikit. Selama nih kat perut bahagian bawah tak rasa apape 😂😂 cuma kdang risau keadaan kandungan sbb tak nmpak kan. Biasalah perasaan mak mak

sy tinggi 153,berat 70😅 kndungan dah 10w5d hrini.. perut sy ada dua lipat, atas pusat tu mcm lemak, n bwah pusat tu mcm mini baby bump sbb garisan hitam tu mkin terang dri minggu ke minggu n sy nmpk mini bby bump sy klu tahan nafas skjap n angkat lemak pegi atas😂

1y ago

maaf nk tnya berat awak time tu dh terlebih dri normal bmi kan ? kena marah dgn nurse tak 😅

Sy pun berisi (157cm, 79kg), perut tak nampak apa2 smpai masuk 3rd trimester (sblm2 tu anggap buncit saja) . Tu pun rmai xpcaya kita dh masuk 3rd trimester 😂. Yg paling penting sy tahu kndungan dlm keadaan baik2 saja. Alhamdulillah slmt bsalin bby girl 3.4kg.

Saya tingu 163 berat 49.60 kurus, first kandungan,8 week suda tp sy xdpt rasa baby bump sy, kcuali balik2 kembung perut 😂alahan pun xda, sy rada cm x pregnant Norma jugA ka tu mommy2 sekalian🥰✌️

sy dlu ank pertama 3bln da nmpk,mungkin sbb time kurus sgt berat 48kg.. skrg ank ke2 da msuk 4bln xnmpk lg..sbb lps bsalin dlu berat maintain 52 😆

Saya 10w..Kadang2 nmpk kadang 2 xnampk..kalau lepas makan n muntah akan nampak..